Groetjes uit Vlaanderen

Door Mohamed Ouaamari

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
In Groetjes uit Vlaanderen stelt Mohamed Ouaamari zich de vraag wie en wat de Vlamingen zijn. Kan en mag hij zichzelf zonder meer een Vlaming noemen? Hij beschrijft hoe zijn leven begon in 1991, drie maanden voor de eerste Zwarte Zondag - de verkiezingsoverwinning van extreemrechts. Met vlotte pen maakt hij de balans op, eindigend op de laatste Zwarte Zondag in 2019.

Ouaamari houdt heel Vlaanderen – en zichzelf – een spiegel voor en gaat op zoek naar ongemakkelijke waarheden.
Groetjes uit Vlaanderen is een goudeerlijk verhaal over opgroeien tussen twee werelden, door Ouaamari doorspekt met persoonlijke anekdotes, ironische humor en vlijmscherpe analyses. Soms grappig, soms ontroerend – maar altijd toegankelijk, direct en nuchter.

Mohamed Ouaamari (1991) is een Antwerpenaar met Marokkaanse grootouders. Hij werkt als online redacteur en schrijft regelmatig columns voor De Morgen. Hij heeft een grote interesse voor nieuws en actualiteit. Of dat nou in 280 tekens op Twitter is, of een stuk uitgebreider in de vorm van blogposts: Ouaamari becommentarieert de actualiteit direct en scherp, maar altijd in humor verpakt.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Ruben Desmidt

op 09/04/2021

Het boek start met de stelling dat er niet (meer) zoiets bestaat als één Vlaamse cultuur. Gaandeweg ontdekken we hoe de auteur zijn leefomgeving en cultuur in Vlaanderen ontdekte en vormgaf.

Toch bleef ik ergens nog op mijn honger zitten. Ik verwachtte dat er in het boek een meer genuanceerd beeld geschetst zou worden over de hedendaagse Vlaamse cultuur.

Uiteraard toont dit boek het belang aan van het kijken door de bril van onze buren die niet dezelfde roots hebben als wij en dus mogelijk ook niet dezelfde kansen krijgen in het leven.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief