Tabac

Gerda Dendooven

Fictie

3.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Geef je mening

Is het een vlucht of een reis? Lopen ze ergens van weg of gaan ze ergens naartoe?
Een jonge vrouw trekt met een oudere man per trein naar het zuiden. Maar hoe goed kennen ze elkaar en zichzelf ? Wat bracht hen samen en waar zijn ze naar op zoek?

Tabac is een onalledaagse roadnovel over schuld en boete. Over familiebanden of wat daarvoor moet doorgaan. Over liefde in tijden van terreur.

Gerda Dendooven liet zich inspireren door een krantenbericht over een raadselachtige verdwijning en schreef een roman die zich als een boze droom laat lezen.

Wat anderen schrijven over dit boek

De vlotte stijl doet het boek in één ruk uitlezen, zuigt je mee in het verhaal en houd je na het einde nog een tijdje in gedachte bezig.

Speciale schrijfstijl, leest heel vlotjes

5 dingen over Tabac:

- Gerda Dendooven ken je allicht van de vele prachtige jeugdboeken, die ze zelf schrijft en illustreert. Dit is haar romandebuut.

- Deze roadnovel vertelt het verhaal van Conny, die met de nieuwe man van haar leven de trein op stapt richting Italië. In de vele flashbacks ontdekken we wat haar die reis doet ondernemen.

- Het boek handelt ook over de ontluikende seksualiteit bij een jong meisje in een gezin waar seksualiteit taboe is. En hoe dat desastreuze effecten kan hebben.

- Het boek start met een springtouwrijmpje uit 1892: Lizzie Borden took an axe / Gave her mother forty whacks / Gave her father forty-one / Lizzie Borden got away / For her crime she did not pay.

- Af en toe kunnen goed lachen met de boersheid van het gezin waar Conny in opgroeide. La Flandre profonde.

Schrijf je mening over dit boek

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Maak je profiel aan

Meld je aan om verder te gaan!