De kilte van een zomernacht

Inge Sleegers

Jeugd & young adult

5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Wanneer Emily, Lara’s beste vriendin, een ouija-bord meebrengt naar hun klasfeestje, eindigt een onschuldig spelletje in een ware catastrofe: Lara zit met een kwaadaardige geest opgescheept. Hoe raakt ze van hem af? En, is Daniel wel zo slecht? Inge Sleegers zag in 1984 het levenslicht. Naast jeugdboeken schrijft ze kortverhalen en columns. In 2018 was zij een van de winnaars van de jaarlijkse schrijfwedstrijd van Schrijverspunt.nl. In De kilte van een zomernacht verweeft ze een volwassen thema in een YA-roman.

Wat anderen schrijven over dit boek

Het boek is geschreven als Young Adult. Dit genre lees ik zeer weinig maar ik moet toegeven dat ik mijn idee hierover heb moeten bijstellen. Ook als je bij de ‘oudere’ generatie hoort, is het zeker een aanrader om dit boek te lezen.
Het verhaal gaat over een stel jonge mensen die via het ‘spelen’ met een ouijabord in allerlei rare situaties terechtkomen nadat via dat spel een geest vrijkomt. Al bij al een vrij heftig gebeuren dat we kunnen volgen door de ogen van Lara, de hoofdrolspeelster in het boek.
Ook ik las het boek in één ruk uit. Ik moet bekennen dat het verhaal me behoorlijk ontroerde, iets wat niet erg veel boeken bij mij veroorzaken.
Inge Sleegers heeft een goede pen en trekt je met haar kleurrijke taal onmiddellijk het verhaal in.
Het was een aangename ontdekking en ik hoop dat er al snel verdere boeken zullen volgen. Ik ben alvast fan van de auteur, en tegelijk ook van het genre dat ze schrijft.

De kilte van een zomernacht door Inge Sleegers.

Wanneer Emily, Lara's beste vriendin, een ouija-bord meebrengt naar hun klasfeestje, eindigt een onschuldig spelletje in een ware catastrofe: Lara zit met een kwaadaardige geest opgescheept.
Hoe raakt ze van hem af? En, is Daniel wel zo slecht?

Wat een mooi boek heeft Inge geschreven. Het las erg vlot en ik kon niet stoppen. Ik wilde weten wat er verder ging gebeuren in het spannende, magische verhaal.
De karakters zijn mooi uitgediept en verschillen duidelijk van karakter.
Waarom die titel is gekozen wordt ook al snel duidelijk. Het heeft me ook tot tranen toe geroerd en me kippenvel gegeven.
Geweldig. Het was huiveringswekkend.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!