De kilte van een zomernacht

Door Inge Sleegers

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Wanneer Emily, Lara’s beste vriendin, een ouija-bord meebrengt naar hun klasfeestje, eindigt een onschuldig spelletje in een ware catastrofe: Lara zit met een kwaadaardige geest opgescheept. Hoe raakt ze van hem af? En, is Daniel wel zo slecht? Inge Sleegers zag in 1984 het levenslicht. Naast jeugdboeken schrijft ze kortverhalen en columns. In 2018 was zij een van de winnaars van de jaarlijkse schrijfwedstrijd van Schrijverspunt.nl. In De kilte van een zomernacht verweeft ze een volwassen thema in een YA-roman.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Julie Summons

op 20/07/2020

Zeer leuk en creatief geschreven boek, een echte topper in het young adult genre.

Lees meer

Door Viviane Gerits

op 15/01/2020

Het boek is geschreven als Young Adult. Dit genre lees ik zeer weinig maar ik moet toegeven dat ik mijn idee hierover heb moeten bijstellen. Ook als je bij de ‘oudere’ generatie hoort, is het zeker een aanrader om dit boek te lezen.
Het verhaal gaat over een stel jonge mensen die via het ‘spelen’ met een ouijabord in allerlei rare situaties terechtkomen nadat via dat spel een geest vrijkomt. Al bij al een vrij heftig gebeuren dat we kunnen volgen door de ogen van Lara, de hoofdrolspeelster in het boek.
Ook ik las het boek in één ruk uit. Ik moet bekennen dat het verhaal me behoorlijk ontroerde, iets wat niet erg veel boeken bij mij veroorzaken.
Inge Sleegers heeft een goede pen en trekt je met haar kleurrijke taal onmiddellijk het verhaal in.
Het was een aangename ontdekking en ik hoop dat er al snel verdere boeken zullen volgen. Ik ben alvast fan van de auteur, en tegelijk ook van het genre dat ze schrijft.

Lees meer

Door Attie Dotinga

op 10/01/2020

De kilte van een zomernacht door Inge Sleegers.

Wanneer Emily, Lara's beste vriendin, een ouija-bord meebrengt naar hun klasfeestje, eindigt een onschuldig spelletje in een ware catastrofe: Lara zit met een kwaadaardige geest opgescheept.
Hoe raakt ze van hem af? En, is Daniel wel zo slecht?

Wat een mooi boek heeft Inge geschreven. Het las erg vlot en ik kon niet stoppen. Ik wilde weten wat er verder ging gebeuren in het spannende, magische verhaal.
De karakters zijn mooi uitgediept en verschillen duidelijk van karakter.
Waarom die titel is gekozen wordt ook al snel duidelijk. Het heeft me ook tot tranen toe geroerd en me kippenvel gegeven.
Geweldig. Het was huiveringswekkend.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief