De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Het rouwt in jou

Door Christine Vandenhole

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd

Als ouders een kind verliezen zakt de grond helemaal weg onder hun voeten. Christine Vandenhole, mama van Berre*, vroedvrouw en founder van het Berrefonds, heeft al haar ervaring en kennis gebundeld in een eerlijk hulpboek voor iedereen die van ver of dichtbij te maken krijgt met het verlies van een kind.

Het rouwt in jou is een warm boek vol inzichten en eerlijke getuigenissen; herkenbaar voor ouders van een overleden kindje. Er is plaats voor verdriet, veel begrip en erkenning, maar ook hoop. Voor familie, vrienden en omgeving staat dit boek vol waardevolle tips en praktische checklists.

Rouw in je relatie, op je werk, in je familie. De rol van rouwende grootouders, omgaan met verdrietige broers en zussen, (al dan niet) opnieuw zwanger worden... alle moeilijke thema's komen aan bod. Op die manier probeert Het rouwt in jou houvast te bieden op een moment dat er geen houvast meer lijkt te bestaan.

  • Voor iedereen die te maken krijgt met het verlies van een kind(je).
  • Aangevuld met eerlijke getuigenissen.
  • Toegankelijk en herkenbaar, vol troost, steun en hoop.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Redactie LZWL

op 18/12/2019

MNM-seksuologe Lotte Vanwezemael over 'Het rouwt in jou':
'Ik koos dit boek als hét boek van 2019 om een heel persoonlijke reden. Mijn zus en schoonbroer hebben een aantal jaar geleden hun eerste kindje verloren in de helft van de zwangerschap. Dat heeft een enorme indruk gemaakt op onze familie. Ze hebben heel veel steun gehad aan vzw’s die werken met mensen die baby’s of kinderen op jonge leeftijd verliezen. Waaronder vzw Berrefonds. En vandaar dat deze vzw me altijd is bijgebleven. Toen kwam ik erachter dat Christine Vandenhole van vzw Berrefonds een boek had uitgebracht en ik stond zelf ook op de boekenbeurs. En daar heeft ze mij dit boek gesigneerd gegeven. We zijn nu aan het kijken om eventueel samen te werken om het Berrefonds nog meer onder de aandacht te brengen. Gewoon omdat het me zo nauw aan het hart ligt.'

Herbeluister Christine Vandenhole in Interne keuken op Radio 1: https://www.langzullenwelezen.be/nieuws/hoe-overleef-je-in-s-hemelsnaam-de-dood-van-je-kind-het-boek-het-rouwt-in-jou-probeert-daar-een-antwoord-op-te-geven

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief