De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Orkaanseizoen

Door Fernanda Melchor

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd

'Ademloos lees je door, maar eigenlijk wil je helemaal niet weten wat er gebeurt.' ***** NRC

De Heks is dood. Vermoord. De ontdekking van haar lijk in het Mexicaanse dorpje La Matosa ontketent een storm van geruchten en verdenkingen. Er was weinig bekend over de zonderlinge vrouw, behalve dat ze ooit een fortuin zou hebben geërfd. Na haar dood komen details aan het licht die bij elkaar een beeld schetsen van een diep verdeeld en gruwelijk dorp. De Heks blijkt omringd te zijn geweest door een duistere verzameling personages: jonge mannen die op zoek zijn naar cocaïne en goedkope seks, jonge zwangere vrouwen die een abortus willen.

'Orkaanseizoen' is een roman over de giftige cocktail van armoede, verlangens, onwetendheid en bijgeloof. En over het grootste probleem van Zuid-Amerika: machistisch geweld tegen en moord op vrouwen. Fernanda Melchor schreef haar verhaal in een proza met orkaankracht - woest en ritmisch. Haar personages krijgen zoveel diepgang dat je zelfs voor de treurigste types nog sympathie kunt opbrengen.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Katrijn De Fré

op 02/11/2020

Woow,dit boek ís een orkaan. Wat een literair kunstwerk. Het neemt je van in het begin op een vlucht die niet te stoppen is, een wervelwind. De lange zinnen geven het boek snelheid. De verhaallijnen zijn rauw en soms gruwelijk, maar zo fucking goed geschreven.
Benieuwd naar ander werk van deze schrijfster.

Lees meer

Door Eric Borremans

op 13/08/2020

Leest als een trein met ellenlange volzinnen. De grauwe sfeer intrigeert. Wel wat storend: de uitdrukking " Joost mag het weten" komt om de haverklap voor, en irriteerde me soms. Al bij al doet het niets af aan de verdienste van dit boek, aanrader

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief