Wat anderen schrijven over dit boek

Door Sven Demeyere

op 08/05/2020

Gebroken , nooit verslagen werd geschreven door de vlaamse Patsi Desiree. Het idee achter dit verhaal komt uit haar eigen privé sfeer en is het ware verhaal van haar dochter.

Het boek bevat drie delen. Deel 1 werd geschreven als het ware vanuit het hoofd van de dochter. Deel 2 vanuit het perspectief van de ouder. Deel 3 is een fantasierijke opmaak van een testament. De tekeningen die hier en daar in het boek staan passen zeer goed bij het vertelde verhaal.

Isla werd gepest in school en kampte al op jonge leeftijd met anorexia. Foute vrienden ,goede en slechte periodes tot opname in een kliniek. Tot de diagnose borderline gesteld word.

Het volledige verhaal hangt samen van de emoties en gevoelens. Bij het eerste deel word op een zeer duidelijke manier verteld hoe het er in Isla haar hoofd aan toe gaat. Zowel voor als na de gestelde diagnose. Nu en dan een reisje naar het verleden om zaken duidelijk te maken. De strijd tussen de goede en kwade dagen, gepersonaliseerd door Sunny en Ness, maakt het zeer begrijpbaar. Het word verteld vanuit haar hoofd waardoor je als lezer de moeilijkheden wel moet begrijpen waar Isla mee geconfronteerd word.

Deel 2 door de ogen van de ouder . Dit deel spitst zich meer toe naar hoe de ouder zich gedraagt ten opzichte van de omgeving. Hoe ze omgaan met uitspraken en gedragingen van familie en vrienden die het niet begrijpen. Hoe ze zichzelf beschermen en in de bres springen voor hun kind.

Quote: Pas maar op dat je niet als Isla word.

Deel 3 is waar de ouder de discussie aangaat over een testament. Wie gunt zij wat en wie net niet. Hier word voorbij gegaan aan de materiële zaken maar worden er meer gevoelsmatige zaken uitgedeeld.

Dit boek kan iemand die zich weinig kan voorstellen bij borderline een inkijk geven in het leven met deze aandoening , maar ook wat dit met de naasten doet. Een psychische ziekte treft nu eenmaal niet enkel de persoon zelf.

Lees meer

Door Nathalie Hufkens

op 16/01/2020

Het woord dat voortdurend door mijn hoofd dwaalt bij het lezen van dit boek is MOEDIG.
Hoe moedig moet je zijn om je eigen gevoelens en die van je dochter op zo’n eerlijke manier op papier te zetten. En dan wel nog omtrent zo’n delicaat thema: borderline.
Wetende dat dit geen fictie is, maakt dat het des te harder binnenkomt. Je beseft maar al te goed dat een gezin dit werkelijk heeft meegemaakt. Dat deze mensen door de hel zijn gegaan en er weer uit geklauterd zijn.
Ik kan hier alleen nog maar toevoegen: ik heb bewondering voor jullie!

Lees meer

Door Nathalie Lemaitre

op 14/01/2020

Een heel dapper boek, over een dappere moeder en dappere dochter, en hun leven met Borderline.
Op geen enkel moment wordt het "Oh, kijk eens hoe zielig we zijn", maar een keiharde, ware inkijk in het leven van de gevoelens van zowel patiënt als moeder, en welk effect het heeft op hun leven, en de familie-banden.
Het is verre van een zelfhulpboek. Alhoewel het toch eventjes wat fantasy-trekjes aanneemt (die totaal niet storend zijn) is het een nuchtere, vaak harde inkijk in het èchte leven.
Of je nu zelf te maken hebt met Borderline, iemand kent die ermee worstelt, of - zoals ik - een totale buitenstaander bent: je wordt erin meegezogen, je begrijpt het plots allemaal een stuk beter.
Een absolute aanrader, ook al denk je dat je geen fan bent van het genre.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief