Vele hemels boven de zevende

Griet Op de Beeck

Fictie

3.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Geef je mening

Lou is twaalf, Eva zesendertig, Elsie tweeënveertig, Casper zesenveertig, en Jos eenenzeventig. Vijf mensen, met elkaar verbonden, vertellen hun verhaal. Over onverwacht geluk dat de dingen moeilijk maakt, over geheimen die te groot lijken, over de complexe kunst van het jong zijn, over obstakels die bergen worden, amper te beklimmen, over blijven proberen, tot waar geen mens meer verder kan. In Vele hemels boven de zevende vechten vijf uiteenlopende figuren meer met zichzelf dan met elkaar in dit bestaan dat belachelijk mooi en geweldig lastig is, allemaal tegelijk. Griet Op de Beeck heeft een indrukwekkend debuut geschreven. Met prachtige zinnen en oorspronkelijke observaties creëert ze niet alleen een stel intrigerende personages, maar schetst ze ook een treffend beeld van deze tijd. Vele hemels boven de zevende is een veelstemmige roman, die je onmogelijk vrijblijvend kunt lezen. Geestig, pijnlijk en ontregelend herkenbaar. 

Wat anderen schrijven over dit boek

Het boek leest vlot. Ik heb het graag gelezen, al is het geen top-boek. Ik vond 'Kom hier dat ik U kus van Griet op de Beeck beter. Ik vind het wel heel origineel en knap gedaan om vanuit het perspectief van elk personage tot een rode draad te komen.

Aangrijpend verhaal. Leest bijzonder vlot. Benieuwd naar ander werk van deze auteur.

Leest heel vlot...
Was er emotioneel door geraakt.
Nieuwsgierig naar meer werk van Greet.

Leest als een trein, niet moeilijk.
Geen topboek.

Door de verfilming van 'Vele hemels boven de zevende', was ik echt heel benieuwd om dit boek te lezen. Ik had heel veel schitterende recensies gelezen, maar toch heeft het verhaal mij niet echt niet bekoren.
Vijf hoofdpersonages proberen hun gevoelens in het dagelijks leven weer te geven. In elk hoofdstukje komt een andere persoon aan het woord in de ik-vorm.
Het heeft vrij lang geduurd vooraleer ik de verhouding tussen de 5 personen kon plaatsen.
Ik mis een echt verhaal. Ik vind ook dat je telkens opnieuw moet beginnen bij aanvang van een nieuw hoofdstukje. Op het einde is er een ingrijpende gebeurtenis bij één van de hoofdpersonen en pas dan kon ik mij volledig inleven in het verhaal.
Het boek eindigt met een emotionele noot en doet je nadenken over de vergankelijkheid van het leven.
De taal is vrij eenvoudig en vooral heel Vlaams. Ik hou een dubbel gevoel over aan dit boek.

Schrijf je mening over dit boek

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Maak je profiel aan

Meld je aan om verder te gaan!

Geen profiel?
Ga verder met

E-mail
Facebook

Al een profiel?
Log hier in.