Vele hemels boven de zevende

Griet Beeck

Fictie

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd

Lou is twaalf, Eva zesendertig, Elsie tweeënveertig, Casper zesenveertig, en Jos eenenzeventig. Vijf mensen, met elkaar verbonden, vertellen hun verhaal. Over onverwacht geluk dat de dingen moeilijk maakt, over geheimen die te groot lijken, over de complexe kunst van het jong zijn, over obstakels die bergen worden, amper te beklimmen, over blijven proberen, tot waar geen mens meer verder kan. In Vele hemels boven de zevende vechten vijf uiteenlopende figuren meer met zichzelf dan met elkaar in dit bestaan dat belachelijk mooi en geweldig lastig is, allemaal tegelijk. Griet Op de Beeck heeft een indrukwekkend debuut geschreven. Met prachtige zinnen en oorspronkelijke observaties creëert ze niet alleen een stel intrigerende personages, maar schetst ze ook een treffend beeld van deze tijd. Vele hemels boven de zevende is een veelstemmige roman, die je onmogelijk vrijblijvend kunt lezen. Geestig, pijnlijk en ontregelend herkenbaar. 


Wat anderen schrijven over dit boek

Zo jezelf verliezen in dit boek, kan niet stoppen met lezen

Angstaanjagend, levensecht en toch zo mooi. Dit boek combineert de meest grauwe gevoelens, familiemoeilijkheden en humor tot een compleet geheel. Een echte aanrader!

Ik heb het boek 2 keer aan de kant gelegd. Weet niet goed waarom. De dialogen waren nochtans vaak verassend en grappig.

Mogelijk komt het door de te hoge verwachtingen na het lezen van eerdere recensies maar voor mij was het een beetje dertien in een dozijn...

Mooi boek, over dat leven, hier vanbinnen.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!