Vele hemels boven de zevende

Door Griet Beeck

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd

Lou is twaalf, Eva zesendertig, Elsie tweeënveertig, Casper zesenveertig, en Jos eenenzeventig. Vijf mensen, met elkaar verbonden, vertellen hun verhaal. Over onverwacht geluk dat de dingen moeilijk maakt, over geheimen die te groot lijken, over de complexe kunst van het jong zijn, over obstakels die bergen worden, amper te beklimmen, over blijven proberen, tot waar geen mens meer verder kan. In Vele hemels boven de zevende vechten vijf uiteenlopende figuren meer met zichzelf dan met elkaar in dit bestaan dat belachelijk mooi en geweldig lastig is, allemaal tegelijk. Griet Op de Beeck heeft een indrukwekkend debuut geschreven. Met prachtige zinnen en oorspronkelijke observaties creëert ze niet alleen een stel intrigerende personages, maar schetst ze ook een treffend beeld van deze tijd. Vele hemels boven de zevende is een veelstemmige roman, die je onmogelijk vrijblijvend kunt lezen. Geestig, pijnlijk en ontregelend herkenbaar. 

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Ivan Colman

op 03/02/2021

Bam, Wham, Boem...ik van mijn sokken geblazen. Wat een fenomenaal boek ! Nog nooit heb ik op zo'n pakkende manier de zoektocht naar geluk weten beschrijven. De vertwijfeling, het tasten en zoeken, de vluchtwegen...Dit is een boek dat in mijn persoonlijke top 10 zeer hoog eindigt.
Een van de weinig boeken, zoniet het enige dat mij zeer emotioneel aangreep, en lang zal blijven hangen. Iets wat tot hier toe alleen Sprakeloos van Lanoye heeft gekund.
Over taal en stijl weet ik niet veel. Maar een boek moet zijn zoals wijn. IK moet die goed vinden smaken, en mijn smaak wordt niet beïnvloed door de fles of het etiket. Dit is dus zo'n boek, waar er veel te weinig van zijn, en het las vlot. Zonder moeilijkdoenerij. Mocht ik 6 brilletjes kunnen geven, ik gaf er 7.

Lees meer

Door Toernee Red

op 25/07/2020

Recensie volgt nog. Eerst boekenkast aanleggen.

Lees meer

Door Hilde De Pestel

op 06/11/2019

Zo jezelf verliezen in dit boek, kan niet stoppen met lezen

Lees meer

Door Dennis Droissart

op 17/10/2019

Angstaanjagend, levensecht en toch zo mooi. Dit boek combineert de meest grauwe gevoelens, familiemoeilijkheden en humor tot een compleet geheel. Een echte aanrader!

Lees meer

Door Leen

op 21/08/2019

Ik heb het boek 2 keer aan de kant gelegd. Weet niet goed waarom. De dialogen waren nochtans vaak verassend en grappig.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief