Vele hemels boven de zevende

Griet Op de Beeck

Fictie

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Geef je mening

Lou is twaalf, Eva zesendertig, Elsie tweeënveertig, Casper zesenveertig, en Jos eenenzeventig. Vijf mensen, met elkaar verbonden, vertellen hun verhaal. Over onverwacht geluk dat de dingen moeilijk maakt, over geheimen die te groot lijken, over de complexe kunst van het jong zijn, over obstakels die bergen worden, amper te beklimmen, over blijven proberen, tot waar geen mens meer verder kan. In Vele hemels boven de zevende vechten vijf uiteenlopende figuren meer met zichzelf dan met elkaar in dit bestaan dat belachelijk mooi en geweldig lastig is, allemaal tegelijk. Griet Op de Beeck heeft een indrukwekkend debuut geschreven. Met prachtige zinnen en oorspronkelijke observaties creëert ze niet alleen een stel intrigerende personages, maar schetst ze ook een treffend beeld van deze tijd. Vele hemels boven de zevende is een veelstemmige roman, die je onmogelijk vrijblijvend kunt lezen. Geestig, pijnlijk en ontregelend herkenbaar. 

Wat anderen schrijven over dit boek

Het enige boek dat me tot tranen toe bewogen heeft en nog lang blijft nazinderen.

Ik ben blijkbaar één van de weinigen die dit boek absoluut niks vonden. Ik ben wel benieuwd naar haar volgende boeken, dus ga zeker nog wel eens iets lezen van Op De Beeck.

Ook deze debuutroman van Griet Op de Beeck zat er weer boenk op.
Scherp, herkenbaar...

Prachtig boek waarbij je meteen “in het leven van de personages zit”. Situaties die soms pijnlijk herkenbaar zijn. Het eerste boek waarbij de tranen werkelijk over mijn wangen vloeiden.

Prachtig debuut

Schrijf je mening over dit boek

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Maak je profiel aan

Meld je aan om verder te gaan!

Geen profiel?
Ga verder met

E-mail
Facebook

Al een profiel?
Log hier in.