Julia's ontsnapping

Door Finn Zetterholm

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
In Julia's ontsnapping trakteert Finn Zetterholm je opnieuw op een geweldig avontuur door de geschiedenis van de kunst. Julia's ontsnapping is het spannende vervolg op de succesvolle boeken Julia's reis en Julia's verdwijning.

Julia bezit een bijzondere gave: ze kan verdwijnen in een schilderij en wordt dan wakker in de tijd van de kunstenaar. Ze komt ze terecht bij René Magritte in Brussel tijdens de Tweede Wereldoorlog, reist met de jonge Wolfgang Amadeus Mozart naar een concert in Parijs en belandt bij Shakespeare in Londen. Julia's reizen zijn niet zonder gevaar. Illusionist Hoffman duikt weer op, en die wil haar ook deze keer niet laten ontsnappen. Lukt het Julia om op tijd terug te keren naar de 21e eeuw?

Julia's reis werd verkozen tot Jeugdboek van het jaar 2010.

De pers over Julia's reis:
'Schitterend' - NRC Handelsblad
'Een geweldig, fraai en bijzonder boek' - Noordhollands Dagblad
'Een adembenemend avontuur door zes eeuwen schilderkunst.' - Boekverkopers

Finn Zetterholm (1945) is in Zweden vooral bekend als zanger en gitarist. Daarnaast schrijft hij liedjes en cabaretteksten voor radio en televisie. Finn heeft verschillende kinderboeken geschreven.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Evi Van Cauwenberghe

op 15/04/2020

Julia's ontsnapping is het derde boek over Julia, een 12 jarig meisje met een bijzonder talent. Bij het aanraken van een schilderij komt ze terecht in de wereld van de kunstenaar.
Dit boek vond ik persoonlijk beter dan het tweede boek. Mogelijk omdat het 'realistischer' overkomt en ook de lelijke kantjes, denkbeelden en gevaren toont van de periodes waarin ze terechtkomt: WOII, de periode van Shakespeare met berenbijten en de gevaren rond The Tower, Robespierre en de Franse revolutie.

Ik genoot vooral van het verhaal uit de Griekse oudheid, waarin ze beeldhouwer Phidias ontmoet. In dit stuk worden ook mythes verteld. Een verhaal met humor en gevaar beleef je in de wereld van Shakespeare.
Dit is een boek voor iedereen. 👍 Voor kinderen die niet graag geschiedenis leren uit de informatieve geschiedenisboeken. Dankzij dit verhaal leren ze op een spannende manier historische personages kennen.
👍 Voor volwassenen is het een boek om te dromen over tijdreizen. En jawel, ook ik leerde nog personages bij!

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Enkel je voornaam wordt getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief