De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Grote verwachtingen

Door Geert Mak

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
In ‘Grote verwachtingen’ vertelt en duidt Geert Mak de recente geschiedenis zoals alleen hij dat kan. Het is het vervolg op het immens succesvolle ‘In Europa’ dat vijftien jaar geleden verscheen. Enkele jaren later volgde de 35-delige tv-serie met de schrijver in de hoofdrol. In Europa ging over de twintigste eeuw en hoe die in veel opzichten gruwelijke periode getekend door twee wereldoorlogen, ons heeft gevormd. ‘Grote verwachtingen’ gaat over de eerste twee decennia van de eenentwintigste eeuw. Het neemt de draad op waar ‘In Europa’ eindigde, in 1999. Mak schetst de sfeer en stemming tijdens de eeuwwisseling, het optimisme dat toen hoogtij vierde maar dat gaandeweg verdween, de gevoelens rond de invoering van de euro, de gevolgen van de aanslag op de Twin Towers, de toestand in Oost-Europa en Rusland, de bankencrisis, de Verenigde Staten, Noord- versus Zuid-Europa, en de vluchtelingen.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Eric Verhulst

op 20/05/2020

Schitterend verhaal over de laatste twintig jaar in Europa. Zelf meegemaakt maar vanop afstand via de pers of televisie. Geert Mak duwt je met de neus in de feiten. Niet erg optimistisch lijkt onze toekomst. Ik las ook “Grand Hotel Europa” van Pfeijffer, dat maakt het verhaal nog completer. En beide boeken dateren van voor het Corona tijdperk. Welke toekomst staat mijn kinderen en kleinkinderen te wachten? Ik ben er niet gerust in.

Lees meer

Door Francis Brenders

op 28/01/2020

Eens te meer een goed leesbaar boek van Geert Mak. Deze keer over het Europa van de voorbije 20 jaar. In zijn geheel genomen een ontluisterend beeld met weinig optimistische vooruitzichten, maar dat is niet de schuld van de schrijver die genadeloos de vele pijnpunten, Tekortkomingen en besluiteloosheden van de 'unie' blootlegt.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief