De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Russisch voor beginners

Door Dominique Biebau

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
WINNAAR DE GOUDEN STROP 2020 & HERCULE POIROTPRIJS 2019

Om zijn job niet te verliezen, volgt Maarten noodgedwongen een avondcursus Russisch. Tijdens die lessen ontmoet hij het schijnbaar gelukkig getrouwde koppel Lore en Diederik. Zij volgen de cursus om hun droom waar te maken: een telegeleid bezoek aan de Kungur-grotten in Rusland.

Hun leraar is de excentrieke, nationalistische Rus Pavel. Al snel snijden spanningen door de groep wanneer blijkt dat niet alleen de leraar, maar ook Maarten voor de charmes van Lore valt.

Wanneer het koppel op grottenavontuur vertrekt, weten ze allemaal dat dit een fataal keerpunt in hun leven zal worden.

Niets is wat het lijkt in deze ingenieus gecomponeerde misdaadroman.

Dominique Biebau (1977) is leraar Nederlands. Van zijn hand verschenen eerder de roman 'Trage Wegen' en de ‘koude oorlog-thriller’ 'IJslands gambiet'.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Annick Vansevenant

op 05/07/2020

Aarzelend begonnen aan dit boek. Thrillers op z’n Vlaams wogen voor mij niet op tegen het literair geweld van Scandinavische of Engelse spannende boeken die al vlug een paar rekken vullen in mijn boekenkast. Met twee literaire prijzen op zak ( Gouden Strop 2020 en Hercule Poirotprijs 2019) toch benieuwd naar die Russische invalshoek. Toevallig een taal die ik dankzij jarenlange inspanning een beetje machtig ben.
Biebau heeft met deze zijn talent bewezen. Je leest het boek in een ruk uit en de plot laat zich niet verraden. Alhoewel, wie een volle twee jaar Russisch volgde zal de hint wel snappen. En dan nog, dan nog blijft het boeiend tot de laatste bladzijde. Heerlijk weglezen tijdens een vakantieperiode en weg van de wereld in je eigen tuin. Dat kan een Vlaamse thriller dus. Zelfs Hercule Poirot zou snorren van genoegen…

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief