Vaderliefde

P.F. Thomése

Fictie

2 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
De ouders van P.F. Thomése zijn gestorven, de restanten van hun levens staan in een paar dozen op zolder. De schrijver beseft dat zijn vader en moeder een soort vreemden zijn geweest die de hele tijd een toneelstukje voor hem opvoerden. Ooit vertelde zijn vader hem in het schemerdonker voor het slapen gaan eindeloze verhalen. Maar hij repte met geen woord over zijn bloedstollende ervaringen in de Tweede Wereldoorlog. Zijn moeder vertelde zelfs helemaal nooit iets, al verzweeg zij misschien wel de prachtigste verhalen die in Vaderliefde te vinden zijn. De ‘nagelaten zoon’ ontdekt postuum tal van verborgen geschiedenissen en schitterende verzinsels, met daartussen onvermijdelijk de gruwelijke waarheid. Tezamen vormen de ‘gemiste levens’ van zijn ouders en voorouders ongetwijfeld een familieroman, maar bovenal leest Vaderliefde als de mythologie van een jeugd. P.F. Thomése is de auteur van een groot en belangrijk literair oeuvre. De bekroonde roman De onderwaterzwemmer en de internationale bestseller Schaduwkind behoren tot zijn succesvolste werken.

Wat anderen schrijven over dit boek

Mooie zoektocht naar eigen geschiedenis. Of hoe iedereen zijn eigen verhaal construeert.

Wie kent zijn ouders echt? Voor Thomése zijn zijn ouders altijd vreemden geweest. Na hun dood gaat hij op zoek naar wie ze eigenlijk waren. Wat zouden ze hebben gewild met hun leven en in hoeverre kwam dit uit na hun huwelijk en het stichten van een gezin?
Een 'gezinsgevangenis' en gemiste levens... Harde conclusies van een schrijver die met een fileermes het gezinsleven (maar ook zichzelf) ontleedt.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!