De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Zwerveling

Door Peter Van den Ende

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Aan boord van een schip wordt een bootje gevouwen en voorzichtig te water gelaten. Dan vaart het schip weg en staat het bootje er alleen voor. Het vaart over de oceaan, langs riffen en polen en tussen ijsschotsen door. Het laveert tussen scholen vissen, wuivende waterplanten en angstaanjagende zeemonsters. Het verbaast zich over een wonderlijke sprookjeswereld boven en onder water, doorstaat stormen en redt zich uit benarde situaties. Ten slotte komt het na een lange reis aan in de haven, waar een verrassing wacht.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door els van haute

op 25/10/2019

Zwerveling van Peter Van den Ende.

Een boek tot stand gekomen dankzij een subsidie van het Vlaams Fonds voor de Letteren én tevens een boek waar misschien maar 10 letters in voorkomen. Grappige tegenstrijdigheid op het eerste zicht maar volledig begrijpbaar als je het boek ‘leest’. Dit is geen prentenboek, geen stripverhaal, geen graphic novel. Soms is het een ouderwets sprookje, dan weer sciencefiction, soms een dystopie, dan weer absurdistisch. Het doet mijn man denken aan het grafische werk van Andreas.

Het mooie is dat Zwerveling voor iedereen, op elke pagina, bij elke leesbeurt iets anders kan beteken. Net omdat het zo weinig letters bevat, bevat het veel meer verhaal dan de meeste romans. In Zwerveling staan amper letters maar daartegenover staat dat het miljoenen lijntjes bevat. Elke tekening is een huzarenstukje. Met enkel zwarte lijnen en witruimte laat Van den Ende de boven- en onderwaterwereld minutieus tot leven komen. De uren werk die hier in gekropen moeten zijn staan in rechtstreekse overeenstemming met de uren kijkplezier die elke pagina je kan bezorgen.

Kijk en geniet, laat je onderdompelen in een wereld die je hoofd zal doen tollen en je hart zal beroeren. Wiens bootje ben jij?

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief