Stoner

Door John Williams

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Een boek om nooit meer te vergeten. Een onwaarschijnlijk mooie roman over het weinig opzienbare leven van een weinig opzienbarende man. William Stoner groeit op in een arme boerenfamilie, maar kiest voor een carrière als docent Engels. Hij wijdt zijn leven aan de literatuur en liefde, faalt op beide fronten en sterft uiteindelijk in anonimiteit. ‘Het is van een wonderlijke schoonheid.’ De Volkskrant ‘Een perfecte roman, zo prachtig verteld, zo schitterend geschreven en zo hartverscheurend dat hij je de adem beneemt.’ The New York Times

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Mieke D'haese

op 10/05/2021

Subliem boek, de schrijver slaagt erin om met eenvoudige zinnen op een meesterlijke wijze emoties en sfeer te omschrijven. geen enkele zin is teveel.

Lees meer

Door Toernee Red

op 25/07/2020

Recensie volgt nog. Eerst boekenkast aanleggen.

Lees meer

Door Bert Geukens

op 26/06/2020

*** 1/2 “The love of literature, of language, of the mystery of the mind and heart showing themselves in the minute, strange, and unexpected combinations of letters and words, in the blackest and coldest print—the love which he had hidden as if it were illicit and dangerous, he began to display, tentatively at first, and then boldly, and then proudly.” Een vlotgeschreven en aangrijpend verhaal over het werk en de liefde(s) van Stoner, docent Engels. Beeldend en filmisch geschreven, zonder al te veel uitweidingen of zijsprongen.

Lees meer

Door Chris Janssens

op 08/04/2020

Het beste dat ik in jaren heb gelezen. Alleen jammer dat ik het geen 10 jaar eerder heb gelezen. Dit is werkelijk een boek dat je doet nadenken over het leven.
Dit is verplichte lectuur voor pakweg elke 30 jarige....
Een meesterwerk.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief