De alchemist

Door Paolo Coelho

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
De Andalusische schaapherder Santiago koestert van jongs af aan maar één wens: reizen, alle hoeken van de wereld onderzoeken en dan eindelijk te weten komen hoe die in elkaar zit. Zijn dromen over een verborgen schat zetten hem aan tot een queeste. Na vele omzwervingen ontmoet hij in Egypte de alchemist. Deze beschikt niet alleen over grote spirituele wijsheid, hij kent ook de diepten van het hart waarin de laatste waarheden over onszelf verscholen liggen. Als nomaden dolen wij schijnbaar verloren door een eindeloze woestijn om ten slotte die plek te bereiken waar ook ons hart zich bevindt. Paulo Coelho is een mondiaal fenomeen. Zijn werk gaat in miljoenen exemplaren over de toonbank en is in meer dan dertig talen vertaald. Henk van Ulsen heeft op nagenoeg alle Nederlandse podia gestaan. Hij is een monument in de Nederlandse theaterwereld. Zijn meer dan vijftigjarige loopbaan kent tal van hoogtepunten, waaronder een televisierol in 'Oud geld'.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Toernee Red

op 24/08/2020

Het eerste boek dat mijn leven veranderde. Klassieker.

Lees meer

Door Bruno Sagaert

op 24/07/2018

Een beklijvend boek. Als je bijna 50 wordt, dan is dit een verhaal voor je kinderen. Vooral als ze de leeftijd van meerderjarigheid omhelzen. Zij moeten dromen. Een eerste uitdaging bestaat erin om een droom goed te formuleren. Niet van materialistische aard, wel van mens-zijn. Op zich al een behoorlijke opdracht.

Verplichte lectuur voor alle jongeren, en voor de niet-lezende kids een verhaal om beklijvend te beluisteren.

Wat heb ik in het secundair onderwijs veel boeken moeten ‘doorwrochten’ waarvan ik de boodschap niet ontving. Dit boek, met een woordje duiding en vooral als onderwerp van gesprek zou vele jongeren aanzetten tot ‘veel-zullenwelezen’...

Een beklijvende klassieker,
Bruno.

Lees meer

Door Bea

op 02/05/2018

Je maakt geen verkeerde keuzes in het leven, enkel omwegen.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief