De Officier

Robert Harris

Thriller en Detective

3 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
dwarsligger 471 Robert Harris, De officier Vrij Nederland Thriller van het Jaar DWDD Boek van de Maand Als de Joods-Franse officier Alfred Dreyfus in 1895 wordt veroordeeld tot levenslange opsluiting vanwege spionage voor de Duitse aartsvijand, twijfelt niemand aan zijn schuld. Ook het hoofd van de Franse geheime dienst, Georges Picquart, niet. Maar dan ontdekt Picquart dat de werkelijke spion nog steeds in het Franse leger actief is. Als hij probeert de spion in de val te lokken en de onschuld van Dreyfus te bewijzen, komt hij erachter dat de autoriteiten koste wat kost willen voorkomen dat de waarheid boven tafel komt. Robert Harris (1957) is een bekroond auteur van historische fictie. Hij schreef vele internationale bestsellers, waaronder Vaderland, de Cicero-trilogie en Enigma. 'Robert Harris is een fantastische auteur. Ik heb alles van hem gelezen.' - Matthijs van Nieuwkerk 'Een briljante reconstructie in romanvorm van de Dreyfus-affaire.' - Vrij Nederland

Wat anderen schrijven over dit boek

Robert Harris: De Officier (An Officer and a Spy).

Een roman (eigenlijk een thriller) over de affaire Dreyfus, op het einde van de 19de eeuw. Heel kort gesitueerd: Alfred Dreyfus was een joodse kapitein van Elzasser afkomst in het Franse leger. Op zeker moment werd hij beschuldigd van het doorspelen van militaire geheimen aan de Duitsers. Hij kwam voor de krijgsraad en werd veroordeeld tot levenslange verbanning op Duivelseiland (Zuid-Amerika). Nadien is gebleken dat hij onschuldig was, maar het Franse leger wou mordicus de nieuwe onthullingen in de doofpot stoppen. Zijn rehabilitatie heeft nog jaren op zich laten wachten. De affaire zorgde voor een tweespalt in de de Franse samenleving.

Dit boek combineert mijn voorkeur voor thrillers en voor geschiedenis, ideaal dus. Het is ontzettend goed geresearched enerzijds, en anderzijds spannend, meeslepend, en de hoofdpersonages zijn psychologisch goed geschetst en laten je niet onverschillig. Het was een tijdje geleden dat ik nog zo opgeslorpt werd door een verhaal.

Het boek kreeg ook een erg positieve recensie op de recente website www.affairedreyfus.com

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!