De kracht van sofrologie

Door Pascale Crauwels

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Een kwartiertje per dag: meer heb je niet nodig om je stress te reduceren en mentaal stabieler en emotioneel sterker in het leven te staan. De druk in onze maatschappij lijkt alleen maar toe te nemen. Sofrologie biedt een oplossing om evenwicht en rust in jezelf te vinden en toch te blijven functioneren in moeilijke omstandigheden. Deze zachte dynamische relaxatie-methode beoefen je zittend of staand. Met de eenvoudige technieken in dit boek leer je beter ademen, ontspannen en energie opladen. De oefeningen kun je gemakkelijk integreren in je dagelijks leven: thuis, op kantoor, maar je kunt ze ook toepassen midden in een drukke wachtkamer of vlak voor een belangrijk gesprek. Het leven zal druk blijven, maar dankzij sofrologie word je vanbinnen rustig. En die positieve energie straal je uit, elke dag opnieuw!

Wat anderen schrijven over dit boek

Door els van haute

op 10/10/2019

De kracht van sofrologie. Zachte bewegings- en ademtechnieken die je leven veranderen. Door Pascale Crauwels.

Nadat ik voor het eerst over sofrologie las (in Adem in, adem uit van Dominique Antiglio) werd ik direct fan. Zeker nadat ik enkele oefeningen deed en het effect voelde. Daarom was ik ook zo blij toen ik zag dat er nog een boek over sofrologie was verschenen, want een beetje opfrissing was wel goed. (Je kent dat: je leest iets en gaat ijverig oefenen maar na een tijdje…)

Net als Antiglio werd Crauwels door sofrologie gegrepen toen ze tijdens een moeilijke periode in haar leven maar bleef sukkelen met allerlei kwalen. Toen ze aan de slag ging met sofrologie werd ze er zo door gegrepen dat ze naast haar job als kinesitherapeute ook een opleiding tot sofrologe volgde (bij dé professor Caycedo). Die opleiding leidde er toe dat ze zelf opleidingen geeft én dit boek schreef, zodat u en ik thuis zelf kunnen oefenen.

Naast een goede uitleg over wat sofrologie juist inhoudt (goed ademen en zacht bewegen) staat dit boek ook vol getuigenissen van tevreden patiënten én oefeningen (zonder dat je iets hoeft te kopen of andere kleren hoeft aan te doen). Makkelijk! Voor allerlei lastige situaties is er een gepaste oefening: frustratie door hoge werkdruk, druk maken in de file, zenuwachtig worden als je trein vertraging heeft,… en die oefeningen kan je ook doen als je bijvoorbeeld in een wachtrij staat.

Ik denk niet dat er veel mensen zijn die geen baat bij sofrologie zullen hebben, onze huidige jachtige maatschappij in gedachten… Hoe meer aandacht voor dit onderwerp hoe beter, dus dank Pascale voor dit boek!

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Enkel je voornaam wordt getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief