De tweede slaap

Door Robert Harris

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Een onverwachte ontdekking uit het verleden zal de toekomst voor altijd veranderen.1468. Een jonge pater, Christopher Fairfax, reist te paard naar een afgelegen dorpje in Exmoor om de begrafenis van zijn voorganger te begeleiden. In de heuvels en bossen om het plaatsje liggen oude munten, glasscherven en menselijke botten voor het oprapen, en de oude pastoor blijkt in zijn huis een bijzondere verzameling van deze artefacten te verbergen. Het lijkt er zelfs op dat zijn dood te maken heeft met zijn obsessie voor het verleden.Christopher Fairfax wordt meegezogen in de geheimen van deze afgezonderde gemeenschap. Alles wat hij denkt te weten over zichzelf, zijn geloof en de geschiedenis van zijn wereld komt onder druk te staan.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Walter Tange

op 02/06/2020

350 Bladzijden om tot een ontknoping te komen een goed 'jeugdboek' onwaardig. Verloren leestijd die aan iets anders kon besteed worden. Robert Harris heeft mij ontgoocheld.

Lees meer

Door Robrecht Willems

op 27/02/2020

Een aanvankelijk meeslepende thriller die zich afspeelt in een post-apocalyptische toekomst. De Kerk speelt opnieuw een dominante rol in de samenleving en staat kritisch tegenover archeologische en historische kennis. Toch probeert een jonge priester meer te weten te komen over het verleden. Het boek begint sterk, maar verglijdt daarna in een traditionele actiethriller.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief