Het achtste leven (voor Brilka)

Door Nino Haratischwili

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
‘Het achtste leven (voor Brilka)’ van Nino Haratischwili is een monumentaal, tolstojaans familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu. Dit verhaal over acht levens van één Georgische familie begint in een kleine stad tussen Georgië en Azerbeidzjan, waar een getalenteerde chocolatier zijn dochters grootbrengt en en passant een recept bedenkt voor een verrukkelijke chocoladedrank met gevaarlijke krachten. Het brengt hem rijkdom en aanzien, maar dat betekent in die tijd ook al spoedig gevaar. Nitsa is de achterkleindochter van Stasia, een van de dochters van de chocolatier. Ze woont in Berlijn en vertelt op meeslepende wijze, en ook met veel ironie en humor, de dramatische geschiedenis van haar familie en die van de ‘rode’ twintigste eeuw.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Rudy BLOM

op 29/06/2021

Een boek waarvoor je de tijd moet nemen. Maar wat een verhaal staat je dan te wachten. Je begint altijd maar trager te lezen, omdat je het einde ziet aankomen. Een familiegeschiedenis, doorheen een woelige eeuw in Georgië met Rusland als de grote boosdoener. Eén van de meest meeslepende boeken die ik de laatste jaren heb gelezen.

Lees meer

Door Anne Correwyn

op 17/01/2021

Dit boek uitlezen was een uitdaging door de meer dan 1200 blz. Het verhaal nam me mee, doorheen de generaties. Het was boeiend om zoveel te weten te komen over het leven toen en over die familie. Ook de oorlog vanuit een andere richting bekijken is interessant. Dit boek is een aanrader voor wie tijd heeft of er tijd wil voor maken.

Lees meer

Door Carine Lammens

op 21/06/2020

Zeer meeslepend boek

Lees meer

Door gaby libbrecht

op 28/03/2020

Door Karin Van Schil

op 12/03/2020
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief