Bloedmaan

Door Johnny Bollé

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Op de avond van de bloedmaan springt in Parijs iemand van de Pont Louis-Philippe. Luttele uren later wordt in Barcelona een brute moord gepleegd. Of zijn het zelfs twee moorden? In de aanloop naar deze dramatische gebeurtenissen speelt de beroemde actrice Eloise De Moines een centrale rol. Maar zelf vermoedt de labiele Eloise niets: zij is uitsluitend bezig met de opnames voor haar nieuwste film én de voorbereidingen voor het sprookjeshuwelijk met haar verloofde Philippe, de dag na de bloedmaan. En dan wordt ze ook nog gekweld door hallucinaties. Gelukkig voelt Eloise zich volledig gesteund door Philippe en haar jonge vriendin Babet, maar is haar vertrouwen in hen wel terecht? En welke rollen spelen de personal trainers Jolinde en Noah? Eén ding wordt in elk geval snel duidelijk: de nacht van de bloedmaan zal voor iedereen dramatisch zijn… Johnny Bollé debuteerde in 2018 met de goed ontvangen thriller 'Egyptisch blauw'. Zijn tweede boek 'Bloedmaan' is weer een echte 'Bollé': héél spannend, met ingenieus vervlochten verhaallijnen, intrigerende hoofdpersonen en een knallende apotheose.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Dan Dirk

op 06/10/2019

BLOEDMAAN heeft alles wat een thriller nodig heeft: een ingenieus plot, adembenemend en schaamteloos onheilspellend. Een bloedspannende thriller vol onverwachte wendingen.
De schrijver, Johnny Bollé, slaagt er zowaar in om je bij de eerste woorden die je leest, vast te grijpen en je niet meer los te laten. De verschillende verhaallijnen die, telkens vanuit het oogpunt van de verschillende personages worden verteld, zijn op een knappe manier in elkaar verweven. De verschillende locaties in het verhaal zijn levensecht beschreven. Ook de gruwelijke moord is zonder schroom tot in detail beschreven waardoor je er kippenvel van krijgt. Of zijn het meerdere moorden?
Wat ik eveneens knap vind is de manier waarop de verschillende personages zijn neergeschreven. Zonder het te beseffen krijg je enorme sympathie voor het ene personage, terwijl je dan weer net het tegenovergestelde gevoel krijgt bij een ander. Ook de gebeurtenissen en scenes op de verschillende locaties in het verhaal zijn op een knappe geloofwaardige manier uitgeschreven. En wat een spanning tot op het laatste!? En dan..... Oh nee! Dat had ik niet verwacht....
Een echte aanrader voor wie van intriges en spanning houdt.

Lees meer

Door Karin Teirlynck

op 13/12/2019

Na 'Egyptisch blauw' is 'Bloedmaan' de tweede thriller op naam van Bollé en voor ondergetekende de eerste om te lezen.

'Bloedmaan' draait om Eloise, gewezen model, beroemde actrice en bitch pur sang. Omdat ze met haar vijfendertig jaar afgeschreven is voor modellenwerk – en haar vorige film een flop was - aast ze op de hoofdrol voor een nieuwe speelfilm. Gezien de opnames over een maand beginnen en omdat Eliose volledig out of shape is, heeft de producer iemand anders op het oog. Eloise wil kost wat kost die rol en zet dan ook alles op alles. Daarnaast is ze in volle voorbereiding voor haar sprookjeshuwelijk met Philippe dat de dag na de bloedmaan zal plaatsvinden.

Als je dit boek openslaat heb je na de proloog enkel maar vragen en geen idee wat de antwoorden kunnen zijn. Je kunt niet anders dan blijven lezen. Bollé kent de kunst om een mysterieuze spanning te creëren en zijn hoofdstukken te laten eindigen met een cliffhanger. Op die manier zorgt hij ervoor dat je nog een hoofdstuk leest, en nog een, en nog een…

Daarbovenop leest het boek ontzettend aangenaam dankzij de lettergrote en het lettertype. De hoofstukken zijn onderverdeeld in tijd en plaats. Bollé schrijft vanuit verschillende perspectieven, in verschillende tijden en zijn er verschillende verhaallijnen. Het is dus even opletten, maar eens je bent vertrokken zit je in een rollercoaster waar je nog moeilijk uit raakt.

De personages wisselen elkaar in snel tempo af en zijn goed uitgewerkt naargelang hun rol in het verhaal. Je hebt een duidelijke kijk op elk van hen en kunt je inleven in hun doen en laten. Het geheel is realistisch, menselijk maar vooral filmisch neergezet, chapeau! Als lezer zit je op de eerste rij in de bioscoop, want zo voelt het tijdens het lezen. Je waant je in Antwerpen, Barcelona of Nice. Je zit in de fitness, het hotel, appartement of aan zee. Bollé neemt je – bijna letterlijk – overal mee naartoe. Het is een verhaal over emoties, over worstelen met het verleden en over keuzes maken die niet altijd evident blijken te zijn.

Maar eerlijk is eerlijk, hoe goed alles ook in elkaar zit en in elkaar loopt, hier en daar prik je door die bubbel en zie je waar de auteur naartoe gaat in zijn verhaal. Toch blijft – over het algemeen genomen – alles spannend en enigmatisch en ondanks de vele personages blijf je door de bomen het bos zien. Hoewel ik doorhad hoe de plot min of meer zou verlopen blijft Bollé verrassen en weet hij je verschillende keren op het verkeerde been te zetten. Zijn schrijfstijl is ongekunsteld en kan met zijn capaciteit alleen maar beter worden.

Wat ook leuk is in 'Bloedmaan' zijn de poortjes die de auteur gebruikt. Zij zorgen voor een lach op je gezicht brengt tijdens het lezen.

“Pete kon zijn ogen nauwelijks openhouden en legt zijn
boek Egyptisch blauw op zijn nachtkastje.”

Deze auteur is zeker geen eendagsvlieg en kan makkelijk in het rijtje naast de ‘groten’ gezet worden. 'Bloedmaan' is niet enkel verrassend, maar leest vlot, prikkelt en laat je meedenken. Hoewel de verhaallijnen op het eerste zicht weinig of niks met elkaar te maken hebben, komen ze naar het einde mooi samen. 'Bloedmaan' heeft een prachtige cover, is een pageturner, een mustread. Ik heb het in één ruk uitgelezen! Ik geef graag vier volle sterren en dit omdat volgens mij de auteur nog kan groeien in zijn schrijfstijl en omdat ik in sommige verhaallijnen iets meer had willen weten.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief