Wraakengel

Door Joost Vandecasteele

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd

Esther heeft een problematische dochter, een afwezige echtgenoot, een saaie baan en een gigantisch geheim: elke confrontatie met agressie maakt bij haar een oerkracht los die haar bovenmenselijk sterk en onbevreesd maakt. Vrouwen kunnen haar inhuren om wraak te nemen op mannen die het verdienen; als Esther tenminste een oppas kan regelen.
Ze heeft altijd gedacht dat ze de enige was met zulke krachten, tot ze het bestaan ontdekt van een organisatie die vrouwen opjaagt zoals zij. Esther staat voor de keuze: haar gezin beschermen of de waarheid achter haar krachten achterhalen.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Gert Engels

op 23/02/2020

'X-men' meets 'De luizenmoeder' meets 'Kiekeboe'. Ik had ook 'The Hulk' of 'The Avengers' kunnen schrijven. De bekende elementen zijn aanwezig: speciale krachten bezitten, maar daar eigenlijk onder lijden, en nog meer zaken die herkenbaar zijn van Amerikaanse comics. De combinatie echter met het alledaagse, en de kleine en grote ergernissen deden me aan Kiekeboe denken -de vroege albums - omdat Vandecasteele het niet kan laten om komische maatschappijkritische uitstapjes te maken.
De stijl en toon zijn luid, vet en cynisch maar geestig: het boek bevat veel originele beeldspraak, waar ik erg van genoten heb.
Ten slotte: de redactie van dit boek moet nog eens overgedaan worden. Ik zou er me over kunnen opwinden dat een literair boek dat 22 euro heeft gekost, syntactisch incorrecte zinnen bevat, maar ik ga dat wijselijk niet doen.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief