Het smelt

Lize Spit

Fictie

3.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Geef je mening

1988 is een bijzonder jaar voor het kleine, Vlaamse Bovenmeer: behalve Eva worden er slechts twee andere kinderen geboren, Pim en Laurens. De drie maken er hun hele jeugd samen het beste van. Tot de bloedhete zomer van 2002; de jongens worden pubers met snode plannen. De verlegen Eva kan meedoen of oprotten. Die keuze is geen keuze.

Wat anderen schrijven over dit boek

Leuk en vlot geschreven. Leest om razend van te worden. Sommige meeslepende familie- en jeugdscènes zijn ook heel herkenbaar. De plot is jammer genoeg niet origineel, het is een 'raadseltje' waarmee ik twintig jaar geleden al eens kennismaakte. Dat heeft mijn leesplezier bedorven. En het is ook geen boek dat ik zal herlezen vanwege te weinig gelaagd.

ik begrijp de grote liefde voor dit boek niet. Kon mij absoluut niet bekoren. Vond het geen goed boek. Overdreven hype.

Slecht! Een boek over pubers geschreven door een volwassene die nog als een puber denkt! Wie bepaalt de hype rond dit boek?

Het verhaal zit goed in elkaar. De opbouw, de flash-backs. Wel een verhaal met een donker kantje.

Heel herkenbaar begonnen voor wie kind was in de jaren 80. mooie schrijfstijl, maar heel rauw en donker einde en blijft hierdoor lang nazinderen. Geen duizend in een dozijn strandromannetje!

Schrijf je mening over dit boek

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Stem voor de LangZullenWeLezen-Trofee en win een boekenpakket

Welke boeken van het voorbije jaar winnen een LangZullenWeLezen-trofee? Dat beslis jij! Kies je favoriete boek uit onze longlist en maak kans op een mooi boekenpakket met alle winnende titels.

Stem op je favoriete boeken

Meld je aan om verder te gaan!