De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

De walvis

Door Hanne Dewachter

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Egbert Monk is al zijn hele leven single. Hoe hard hij er ook naar verlangt, de liefde is voor hem simpelweg nog niet gebeurd. Tijdens een avondje uit raadt zijn beste vriendin hem aan langs te gaan bij een waarzegster. Daar trekt Egbert de kaart van de dood en raakt het noorden kwijt. Diezelfde nacht wordt hij wakker van een tikkend geluid op zijn slaapkamerraam. Egbert schuift het gordijn opzij... en staat plots oog in oog met een walvis die voor zijn raam zweeft. De Walvis is een magisch verhaal over durven geloven in het onverklaarbare en in dingen die ons verstand te boven gaan.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Redactie LZWL

op 25/09/2019

Marjan Temmerman (journalist bij VRT NWS én stripfanaat) over
De Walvis van Frederik Hautain en Hanne Dewachter:

Een magisch verhaal dat bevreemdend maar tegelijkertijd ook zeer herkenbaar is. Het hoofdpersonage viert zijn verjaardag neerslachtig, ondanks omringende warmte van vrienden en familie. Hij is het single zijn beu maar ondergaat verlamd zijn leven waar knagend emotioneel gemis de boventoon voert. De verdere evolutie moet je zelf lezen want het in woorden vatten kan enkel oneer doen aan dit prachtige verhaal. Striptekenaar Hanne Dewachter tekent met filmische perspectieven en slaagt erin om je zonder weerstand mee te zuigen in onverklaarbare gebeurtenissen. Genieten!

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief