Feest bij de familie Van de Velde

Herman Brusselmans

Fictie

2 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
De oude Van de Velde wordt 85 jaar. Z'n vrouw organiseert een feest, waarvoor familieleden en enige vrienden zijn uitgenodigd. Een andere invité is een verrassingsgast, een beroemde man van wie vader Van de Velde een groot bewonderaar is. Als deze gast arriveert in het midden van de niet al te best functionerende familie Van de Velde gaan de poppen pas echt aan het dansen. Feest bij de familie Van de Velde is een typische Herman Brusselmans-roman, met een vermenging van tragiek en het komieke, gevuld met wijsheden en inzichten, en geschreven in een stijl die sinds 1982 uniek is in Vlaanderen en Nederland. Het is een prachtig boek geworden. Herman Brusselmans (1957) publiceerde reeds vijfenzeventig romans. Hij wordt zowel verguisd als verafgood. Hij is een zeer belangrijk schrijver. Over Hij schreef te weinig boeken: 'In Hij schreef te weinig boeken doet Herman Brusselmans alles wat Herman Brusselmans tot Herman Brusselmans maakt: ontregelen, ontwrichten, debunken en méér.'JEROEN VULLINGS, VRIJ NEDERLAND Over De fouten: 'Prachtig geobserveerd en geschreven.'ARIE STORM, HET PAROOL 'Een levende legende.'ÖZCAN AKYOL, DE VOLKSKRANT 'Oergeestig en volslagen nonsensicaal.'HP/DE TIJD

Wat anderen schrijven over dit boek

Geen goed boek, echte shit (zo noemt hij dit zelf). Het zal toch wel goed verkopen want ik heb het ook gekocht(tot mijn spijt). Ik ga hem niet afbreken (als het maar op brengt). Een ander boek "De man die werk vond"is zeker genietbaar en goed gevonden. Dus blijven proberen.

Het is ondertussen alweer een flinke poos geleden dat Brusselmans een goed boek heeft geschreven. En ook na dit boek zal het daarop wachten blijven. Om eerlijk te zijn, het is een van zijn zwakkere boeken. En ondanks Brusselmans een van onze beste schrijvers ooit is, heeft hij daar toch nog moeite voor moeten doen. Alle klassieke Brusselmans-aspecten zijn aanwezig. Doch de voorspelbaarheid en de nu toch al eindeloze herhaling ervan is eerder irritant. Zelfs als Brusselmans lezer die door deze troep heeft leren heen kijken. De door sommige gesmaakte "inventieve" naamgeving van de personages haalt het boek zelfs beneden het niveau van het infantiele.

Als fervent Brusselmans-lezer (10 pag Brusselmans a day keeps the psychiatrist away) ben ik zeer ontgoocheld in dit boek.

De schrijver is hier in op zijn best in het verzinnen van de meest absurde namen van de personages . Brusselmans op hoog tempo .

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!