Het Gouden Ei

Door Tim Krabbé

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Rex stond weer op en liep naar de auto. Hij pakte het polaroidtoestel uit Saskia’s mand en maakte een foto van het benzinestation. Een grapje voor zo meteen, maar hij zag ook de blikken al voor zich die kennissen, Saskia en hijzelf elkaar nog jaren later zouden toewerpen als ze het onderschrift in het album zagen: total-tankstation met daarin Saskia, enkele minuten voordat zij voor het eerst op de Autoroute zal chaufferen.De foto aan een punt houdend keek hij hoe het total-station en de geparkeerde auto’s, haast of ze even leefden, uit de chemicaliën opdoemden.Het Gouden Ei (1984), de klassieker van Tim Krabbé, werd tweemaal verfilmd: in Nederland als Spoorloos (1988) en in de Verenigde Staten als The Vanishing (1993). Het boek werd wereldwijs vertaald en er werden meer dan een kwart miljoen exemplaren van verkocht.'Een fascinerend verhaal, uitstekend geschreven, met goed getimede informatie en virtuoze tempowisselingen. Een juweeltje.'NRC Handelsblad'Een verpletterende oefening in psychologische horror. Deze bedrieglijk eenvoudige roman verkoopt de lezer een dreun die hem doet duizelen.'Publisher's Weekly'Een meesterwerkje.'Algemeen Dagblad'Tim Krabbés slimme psychoroman is een meesterwerk.'Frankfurter Rundschau'Subtieler, suggestiever, spannender blik in de afgronden van de ziel is niet mogelijk.'Stadtblatt Osnabrück

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Lotte Decruynaere

op 06/03/2022

Het gouden ei is een boek geschreven door Tim Krabbé.. Het gouden ei is het twaalfde boek van Tim Krabbé. Het boek kwam uit in 1984 en wordt uitgegeven door uitgeverij Bakker.

Het boek gaat vooral over Rex. Rex gaat met zijn vriendin Saskia op vakantie naar Frankrijk. Onderweg stoppen ze even bij een tankstation, terwijl Rex de auto bijtankt, gaat Saskia naar binnen om drankjes te halen. Na een lange tijd wachten, vindt Rex het vreemd dat Saskia nog altijd niet terug is met de drankjes, hij gaat naar binnen maar ziet haar nergens. Saskia is spoorloos verdwenen. Rex probeert verder te gaan met zijn leven maar denkt nog heel vaak aan Saskia. Heel onverwacht krijgt hij bericht van een man die beweert te weten wat er met Saskia is gebeurd.

Ik vind het een tof boek om te lezen, vooral omdat het een boek is waar je veel over moet nadenken voor je het begrijpt, het is een boek waarover je blijft nadenken zelfs als je er niet in aan het lezen bent. Het boek is ook spannend en dat zorgt ervoor dat je geboeid blijft. Het is een boek met weinig details en dat zorgt er ook voor dat het boek redelijk kort is. Het is zeker een aanrader voor iedereen, ook als je niet zo graag leest.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief