De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Normal People

Door Sally Rooney

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Connell and Marianne grow up in the same small town in rural Ireland. The similarities end there; they are from very different worlds. When they both earn places at Trinity College in Dublin, a connection that has grown between them lasts long into the following years. This is an exquisite love story about how a person can change another person's life - a simple yet profound realisation that unfolds beautifully over the course of the novel. It tells us how difficult it is to talk about how we feel and it tells us - blazingly - about cycles of domination, legitimacy and privilege. Alternating menace with overwhelming tenderness, Sally Rooney's second novel breathes fiction with new life.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Bert Geukens

op 26/06/2020

** 1/2
Op zich een degelijk opgebouwd verhaal, met interessante thema’s (vervreemding, depressie, mishandeling) die worden aangehaald. De aantrek-afstootrelatie tussen de twee hoofdpersonages is vrij goed uitgewerkt en geeft het boek zijn drive. Helaas blijf ik wat de schrijfstijl betreft op mijn honger zitten. Het lijkt wel een scenario en zou mogelijk een boeiende film kunnen opleveren. Misschien is dat ook exact de bedoeling. In een roman ben ik echter naar meer op zoek. Jammer.

Lees meer

Door Hans Van Ham

op 07/05/2020

Ik zeg het niet vaak, maar ik had dit boek graag dikker gezien. De schrijfster heeft erg interessante karakters neergezet, zo interessant dat ik wat op mijn honger bleef zitten.
Je krijgt in het boek enkel de scenes voorgeschoteld waarin de twee hoofdpersonages met elkaar geconfronteerd worden. Dat heeft als voordeel dat je erg mooi kan zien hoe ze telkens opnieuw naar elkaar toe gezogen worden, en ook dat het telkens opnieuw kleine onduidelijkheden of onuitgesproken verlangens zijn die roet in het eten gooien.
Dat spel van elkaar voortdurend aantrekken ondanks alles beschrijft de auteur schitterend, maar toch bleef ik wat verweesd achter. Liever had ik wat meer achtergrond gehad of een wat bredere kijk op de hoofdpersonages. Het plaatje was misschien iets te suggestief of te onderkoeld voor mij. Normaal gezien houd ik daarvan, maar deze keer dus niet.

Het is me met dit boek wel nog eens duidelijk geworden dat we op een bepaalde leeftijd, van pakweg 17 tot 25 jaar, beslissingen (moeten) nemen die ertoe doen. Op die leeftijd moet je kiezen voor een studie, een partner, een toekomstperspectief... en dat is niet altijd gemakkelijk. Maar dat was even ter zijde.

Van dit dunne boekje is een twaalfdelige (!) Britse serie gemaakt, waar ik naar uitkijk. Hopelijk krijgen we daarin een 'rijker' perspectief.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief