Droomleven van een Fangirl

Door Laurianne Aerts

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Maak kennis met Olivia. Een fangirl in hart en nieren, die niets liever doet dan verhalen schrijven voor haar trouwe volgers op het internet. Haar favoriete onderwerp? De band 5 Seconds of Summer, waaraan vrijwel al haar vrije tijd (en het merendeel van haar schooltijd) opgaat, tot grote frustratie van haar familie.

Haar leven speelt zich dan ook vooral af op Twitter en Wattpad, met als enige offline metgezel haar hond Winnie, totdat een telefoontje naar een radiostation haar uit haar slaapkamer los weet te trekken - en wat de aanleiding blijkt te zijn voor een volledige u-turn in haar leven. Het is de droom van iedere fangirl: ze ontmoet haar helden, waarna niet één, maar twee van hen verliefd op haar worden.

In een wervelwind beweegt Olivia zich tussen het 'echte' leven, waarin ze haar middelbare schooldiploma haalt, op tour gaat met 5SOS en begint aan de universiteit; en de fantasiewereld van haar fanfictie verhalen - die steeds meer gebaseerd lijken te zijn op de gebeurtenissen in haar echte leven...

-----

Laurianne Aerts is de schrijfster van allerlei fanficties over de band 5 Seconds of Summer. Eén van deze, 'Fangirl', zal deze maand uitgegeven worden. Dit verhaal is verschenen op Quizlet, waar het al snel veel volgers kreeg - en welk succes heeft geleid tot de totstandkoming van dit boek!

Droomleven van een Fangirl is haar eerste boek dat bij Fanflicks zal uitkomen; en vertelt het verhaal van Olivia, een doodnormaal meisje die in haar vrije tijd graag fanfictie verhalen over haar favoriete band schrijft. Als ze een wedstrijd wint waardoor zehaar helden mag ontmoeten, en dan blijkt dat zij haar verhalen ook lezen, lijkt het erop dat sommige dingen niet alleen maar in fanficties kunnen gebeuren...

-----

'Dank je wel voor dit geweldige verhaal. Het was zo verschrikkelijk herkenbaar, ik heb gelachen, gehuild, alles. Ik ga dit verhaal missen.'
- Quizlet user xLittleBirdx

'Nu moet ik afkicken van dit verhaal. Weet je toevallig nog een goede psycholoog?'
- Quizlet user Howell

'Ik had het einde ook niet verwacht, maar het is wel echt geniaal. De eeuwige fangirl! Het had gewoon zo moeten zijn.'
- Quizlet user Horlinson

-----

10% van de aankoopprijs van dit boek is voor Stichting Make-A-Wish Nederland.

Wat anderen schrijven over dit boek

JV

Door Julie Van Cauteren

op 14/09/2019

Ik nam deel aan de leesclub van Booklantis met dit boek. Ik wilde graag deelnemen, omdat het genre fanfictie is. Ik had nog nooit van dit genre gehoord en wou hier graag eens een boek van lezen. Dit om te zien of het genre me aanspreekt. Ik had totaal geen idee wat me te wachten stond.

Olivia is een fangirl in hart en nieren. Al haar vrije tijd gaat naar de band 5 seconds of summer (5SOS). Ze schrijft ook veel verhalen over 5SOS die ze deelt met haar volgers. Olivia haar leven speelt zich dan ook vooral of op Twitter. Het lot heeft beslist dat Olivia haar droomband kan ontmoeten. Het begin van een ander leven dat voor haar gaat beginnen.

Het verhaal wordt verteld vanuit 2 perspectieven. Enerzijds het verhaal van Olivia en anderzijds het verhaal van Ashton (bandlid 5SOS). Er komt af en toe ook een verhaal tussen. Uiteraard een fanfictie verhaal dat Olivia deelt met haar volgers op Twitter.

Het verhaal bevat heel wat clichés. Ik denk ook dat dit iets typisch is voor het genre. Maar tijdens het lezen stoorde dit absoluut niet. Het is logisch dat een rijk bandlid zich wat meer kan permitteren. De romantiek in het verhaal vond ik heel braaf. Ik denk niet dat jongeren van die leeftijd in het dagelijks leven zo braaf zijn. In het begin boeide ik me hier wel wat in op. Maar ik heb dit vrij snel los kunnen laten.

Het is een heel vlotte schrijfstijl. Hierdoor kan je het boek in één ruk uitlezen. Het boek houdt je in de ban tot het einde. Het plot had ik absoluut niet zien aankomen. Wat ik wel een fijne twist aan het verhaal vond.

Ik heb tijdens het lezen niet bewust stilgestaan dat de band 5SOS echt bestaat. Na het lezen ben ik uiteraard op internet een foto van de band gaan opzoeken. Ik had tijdens het verhaal een totaal ander beeld van de jongens van de band.

Ik vond het een fijn boek om te lezen. Het is voor mij geen genre waar ik spontaan naar zal nemen in een boekhandel. Ik was vroeger (en nu nog steeds) geen echte fangirl zoals Olivia. Ik kan me voorstellen dat fans van 5SOS dit boek heel graag lezen en zich volledig kunnen inbeelden hoe Olivia denkt en zich voelt.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Enkel je voornaam wordt getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief