Stem en win een boekenpakket!

Een spannende thriller of coole graphic novel? Een pakkende roman of ontroerende poëziebundel? Een mooi kunstboek of bewogen geschiedenisverhaal?

Welke boeken geef jij een LangZullenWeLezen-trofee? Stem op jouw favorieten van het voorbije jaar in de lijst van 100 genomineerden en win een boekenpakket met alle winnende titels.

Stem op je favorieten

De LangZullenWeLezen-trofeeën

De LangZullenWeLezen-trofeeën zijn de boekenprijzen die de VRT en haar partners dit jaar voor het eerst uitreiken in het kader van de leesbevorderingsactie LangZullenWeLezen. Er kan gestemd worden in 10 categorieën tot en met 14 oktober.

Voor elke categorie heeft een vakjury 10 boeken geselecteerd, samen vormen ze een longlist van 100 boeken. Iedereen kan stemmen voor de LangZullenWeLezen-trofeeën. Per categorie kan er één boek worden aangeduid en er is geen verplichting in alle categorieën te stemmen. Kinderen tot 12 jaar kunnen stemmen op hun favoriete prenten- of kinderboek op ketnet.be. Wie deelneemt, maakt kans op een mooi pakket met alle winnende boeken. Bekijk hier het reglement.

De winnaars worden bekendgemaakt aan de vooravond van de Boekenbeurs, in de week van 22 oktober tijdens Van Gils & gasten op Eén.

Staat jouw favoriete boek in de longlist?
Check hier de volledige lijst en stem.

Alle categorieën

Stem voor de LangZullenWeLezen-Trofee en win een boekenpakket

Welke boeken van het voorbije jaar winnen een LangZullenWeLezen-trofee? Dat beslis jij! Kies je favoriete boek uit onze longlist en maak kans op een mooi boekenpakket met alle winnende titels.

Stem op je favoriete boeken

Over LangZullenWeLezen

Met LangZullenWeLezen wil de VRT iedereen goesting geven om meer - of weer - te gaan lezen. Laat je inspireren door de boekenkast van andere lezers, open er zelf een, deel je mening en geef scores. Tien bekende VRT-leesambassadeurs trekken de boekenkar. Volg ze hier, in allerlei VRT-programma's en op hun blogs en vlogs.

De ambassadeurs zijn Kamal Kharmach (Eén), Sofie Lemaire (Canvas), Leonard Muylle (Ketnet), Friedl’ Lesage (Radio 1), Cathérine Vandoorne (Radio 2), Sieglinde Michiel (Klara), Tom De Cock (MNM), Stijn Van de Voorde (Studio Brussel), Annelies Van Herck (VRT NWS) en Michel Wuyts (Sporza).