Over LangZullenWeLezen

Welkom op langzullenwelezen.be, het boekenplatform van VRT en haar netten. Met LangZullenWeLezen wil de VRT iedereen goesting geven om meer - of weer - te gaan lezen.

Neus rond in de boekenkast van andere boekenwurmen, vrienden, familie, buren, collega’s,... en ontdek wat zij van hun gelezen boeken vinden, in welk boek ze momenteel verdiept zijn en welke boeken ze plannen om te lezen. Maak ook je eigen boekenkast en geef bij elk boek je ongezouten mening en score.

En daar blijft het niet bij.

Kijk naar Achterflap waarin Sven Speybrouck op zoek gaat naar gepassioneerde lezers. Samen delen ze hun liefde voor het boek.

Snuister eens tussen wat de VRT in woord & beeld aan boeken te bieden heeft. Miste je een interview over de laatste klepper van je favoriete auteur? Op langzullenwelezen.be kan je het ongetwijfeld nog eens beluisteren of bekijken. Van Interne Keuken, Touché en De Wereld Vandaag op Radio 1 tot Pompidou op Klara en De Madammen op Radio 2, van De Afspraak tot Winteruur op Canvas: we verzamelen het hier allemaal. Het overzicht van de besproken boeken vind je trouwens terug in de online boekenkasten van deze programma’s.

Ontmoet andere boekenliefhebbers en auteurs. Houd daarom onze literaire kalender in de gaten. Daar vind je een selectie van events rond boeken in heel Vlaanderen.

Ontvang boekennieuws door je te abonneren op onze nieuwsbrief, en sta zelf eens in de kijker: we pikken regelmatig een recensie van één van onze boekenvrienden op.

Heb je een vraag, mededeling, suggestie? We lezen het graag op langzullenwelezen@vrt.be.

LangZullenWeLezen is een initiatief van de VRT in samenwerking met boek.be.

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief